NL EN Hoofdpagina | Pinguïns | Projecten | Reizen | Foto's | Publicaties | SensorWiki

Elektronica projecten

Enkele elektronica projecten voor thuis. De beschrijvingen zijn kort, maar hopelijk volledig genoeg om er zelf iets mee te kunnen.

Arduino

ArduinoBT en een telefoon Het aansturen van een ArduinoBT met behulp van een mobiele telefoon. Twee-zijdige communicatie over bluetooth tussen een Andoid apparaat en de Arduino
ArduinoBT en een telefoon Het aansturen van een ArduinoBT met behulp van een mobiele telefoon. Twee-zijdige communicatie over bluetooth tussen een MIDP telefoon en de Arduino
Resistive sensor array Een opzetprint voor Arduino om een array van resistieve sensoren uit te lezen
PPG Heart rate sensor Een opzetprint voor Arduino om de hartfrekwentie te meten met photoplethismography (PPG)
Pin-change interrupts Arduino has only two hardware interrupts: INT0 and INT1. However, the ACR microcontroller can have an interrupton any pin change. The code for having more than two pin-interrupts is given here

80C51 Microcontrollers

MIDI Interface Hier wordt een oud keyboard van de MSX2 voorzien van een MIDI interface. Het interface scant de toetsen af en zend MIDI ON en MIDI OFF messages over de MIDI bus.
EPROM Programmer Een eenvoudig EPROM programmeer apparaat. Kan zowel op een I²C bus als op een printer poort aangesloten worden.
80C552 board Experimenteer board met een 80C552 processor, 32K RAM, 32K ROM en zo geimplementeerd dat copde ge-upload kan worden.
DTMF decoder Een methode om DTMF signalen te decoderen met behulp van FFT's. Het algorithme is kleingenoeg om in een microcontroller te passen.

RS232 Seriële PC poort

AD Converter voor seriële poort De TLC549 is een 8 bits analoog naar digitaal omzetter die eenvoudig op de RS232 poort van een PC aan te sluiten is. Datarates van 1 kSample per seconde worden gehaald.
ISFET Interface voor seriële poort De bovengenoemde analoog naar digitaal omzetter kan eenvoudig in een toepassing gebruikt worden. Hier wordt bijvoorbeeld een versterker voor een Ion-Sensitive Field Effect Transistor (ISFET) beschreven.
I²C Interface voor de PC Door wat stuurlijnen van de seriële poort van de PC te gebruiken kan een eenvoudig I²C interface gemaakt worden. De software en het interface zijn hier te vinden.

Overig

Electronica met de Mac Hier wordt beschreven hoe ik overstapte op de Mac met zowel ontwikkelsoftware en aanstuur elektronica voor elektronische projecten.
Infrarode webcam Voor het vogelhuisje.