Menu
mailmail adres facebook linkedin

Geert's pages

Hallo, ik ben Geert Langereis en ik ben de 13e generatie van Sijbrant Dulles van de Langereijs die ergens halverwege de zestiende eeuw in Niedorp geboren is. Ik heb Elektrotechniek (1994) en Ergonomie gestudeerd (1994) aan de Universiteit Twente. Voor elektrotechniek heb ik er een biomedische specialisatie bij gedaan. In 1999 ben ik bij dezelfde universiteit gepromoveerd op een multi-sensor systeem voor een intelligente wasmachine voor Unilever.

Ik

Van 1999 tot 2009 werkte ik bij de industriële research afdelingen van Philips ("NatLab") en NXP Semiconductors. In 2009 ben ik ovegestapt naar de faculteit Industrial Design van de TU Eindhoven als assistant professor. Mijn vakgebied was het toepassen van intelligente algorithmen voor multi-sensor draagbare systemen op zorg en gezondheid. Het is boeiend om te zien hoe we onmeetbare dingen toch kunnen meten, zoals stress, emoties en gedrag. Mijn onderzoek richtte zich op sensor systemen rond het menselijk lichaam en de bijbehorende algorithmen om gemeten informatie om te zetten in zinvolle data. Dit werk heb ik voortgezet bij de Fontys hogeschool.
Sinds april 2021 werk ik bij imec in Eindhoven als programma manager Health Research.

De bewezen expertise is op het gebied van intelligente multi-sensor systemen. Dit is toegepast op vele gebieden zoals algorithmen voor proces optimalisatie, elektrochemie, elektrofysiologische metingen, microcontrollers, silicium micromechanica, het schatten van psychologische stress en lumped element modeling. De kennis is gepubliceerd in vele publicaties, patenten en in enkele boeken over meettechniek en sensoren.

Pony's in the snow

Naast deze achtergrond heb ik natuurlijk ook nog een privé leven. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. We wonen met veel plezier in Eindhoven. We hebben twee pony’s (Jenny en Mickey). Als er nog tijd over is, lees ik over pinguïn biologie en speel gitaar, althans, als we niet op vakantie zijn.