Menu
mailmail adres facebook linkedin

Geert's pages

Hallo, ik ben Geert Langereis en ik ben de 13e generatie van Sijbrant Dulles van de Langereijs die ergens halverwege de zestiende eeuw in Niedorp geboren is. Ik heb Elektrotechniek (1994) en Ergonomie gestudeerd (1994) aan de Universiteit Twente. Voor elektrotechniek heb ik er een biomedische specialisatie bij gedaan. In 1999 ben ik bij dezelfde universiteit gepromoveerd op een multi-sensor systeem voor een intelligente wasmachine voor Unilever.

Ik

Van 1999 tot 2009 werkte ik bij de industriële research afdelingen van Philips ("NatLab") en NXP Semiconductors. In de eerste jaren zat ik in een team voor "Optical Storage" waar CD, DVD en Blu-Ray Disc standaarden bedacht werden. In die tijd was ik verantwoordelijk voor zelf-lerende drives en ontwikkelde een methode om CD/DVD recorders op iedere schijf te laten schrijven onafhankelijk van het merk. Dit is nu op de markt onder het "SolidBurn” logo. Later werd ik een senior scientist in een groep voor medische devices waar ik werkte aan drug delivery systems en het monitoren van elektrofysiologische signalen. In die tijd was ik de projectleider van een Europees project over de textiele integratie van concepten voor het meten van stress. Al op de Universiteit Twente, en later bij Philips Research, gebruikte ik micromechanica in siliciumtechniek (MEMS) om silicium microfoons en andere sensoren te maken. Toen de halfgeleiderafdeling van Philips afsplitste onder de naam NXP, focuseerde ik meer op deze MEMS technologie, onderandere voor de automotive en portable markt. Ik was mede organisator van de IEEE Portable conferentie.

In 2009 ben ik ovegestapt naar de faculteit Industrial Design van de TU Eindhoven als assistant professor. Mijn vakgebied was het toepassen van intelligente algorithmen voor multi-sensor draagbare systemen op zorg en gezondheid. Design beïnvloedt gedrag, en hiermee kunnen we mensen richting een gezond en sociaal leven sturen. In deze periode was ik lid van de International Community of Teachers of Mathematical Modelling and Applications (ICTMA), en een gast redacteur van het Tijdschrift voor Ergonomie. In het onderwijs richtte ik mij hoofdzakelijk op microcontroller systemen en de interfacing met sensor elektronica. Het is boeiend om te zien hoe we onmeetbare dingen toch kunnen meten, zoals stress, emoties en gedrag. Mijn onderzoek richtte zich op sensor systemen rond het menselijk lichaam en de bijbehorende algorithmen om gemeten informatie om te zetten in zinvolle data. Ik ben nog steeds gefascineerd door chronobiologie en het schatten van emotionele toestanden.

In 2013 en 2014 was ik groepsleider bij Omron Europe bij de afdeling Industrial Automation. De R&D groep maakte de hardware en embedded software voor industriële PC's en machine interfaces zoals schermen.

Sinds augustus 2014 ben ik docent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hier ben ik trekker van de onderzoekslijn door Meten en Detecteren. Sommige onderwijs en onderzoeksmaterialen zijn te vinden op de Wiki pagina voor Healthcare gerelateerde Sensoren en natuurlijk in reguliere publicaties.

Pony's in the snow

De bewezen expertise is op het gebied van intelligente multi-sensor systemen. Dit is toegepast op vele gebieden zoals algorithmen voor proces optimalisatie, elektrochemie, elektrofysiologische metingen, microcontrollers, silicium micromechanica, het schatten van psychologische stress en lumped element modeling. Naast deze technisch inhoudelijke gebieden, ben ik meerdere malen ingezet om de intellectuele waarde van bedrijven in te schatten in verband met mogelijke acquisities en samenwerkingen. Dit werd gedaan door de octrooien door te lichten, door tijdelijk bij dergelijke bedrijven te gaan zitten en door producten uit te pluizen. In 2002 en 2003, was ik betrokken bij het opzetten van een nieuwe onderzoeksafdeling voor Philips in Shanghai. Mijn taak was het technisch programma en het trainen van nieuwe werknemers.

Naast deze achtergrond heb ik natuurlijk ook nog een privé leven. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. We wonen met veel plezier in Eindhoven. We hebben twee pony’s (Jenny en Mickey). Als er nog tijd over is, lees ik over pinguïn biologie en speel gitaar, althans, als we niet op vakantie zijn.