Menu

2004

27 Maart

De gehele winter heeft er 's avonds een vogel in het huisje gezeten. Op een gegeven moment begon deze (?) vogel een nest te bouwen.

17 April

Steeds meer nestmateriaal werd verzameld. Ik heb niet erg opgelet omdat in 2002 het eerste nest pas eind mei was. Op 17 april waren er opeens achte eieren terwijl deze er twee dagen daarvoor nog niet waren. Als ik me niet ergens vergis is dit dus duidelijk anders dan het vorige nest: toen werd er slechts één ei per dag gelegd. Een andere optie die misschien waarschijnlijker is, is dat de vogels de eieren verstoppen tot dat ze allemaal gelegd zijn.

Twee vogels wisselen elkaar af gedurende de dag. Het nest is slechts korte tijd onbewaakt. Vanuit een nabijgelegen boom wordt getjilpt naar de vogel in het nest.

29 April

Twee van de acht eieren zijn uitgekomen. Het voederen is direkt begonnen. De eieren en kuikens worden toch nog steeds enkele minuten alleen gelaten.

30 April

En nu zes van de acht eieren. De heldere lichte cirkeltjes in het nest zijn de snaveltjes van de jongen die open gaan als er eten aan komt.

1 Mei

Zeven van de acht eieren zijn uitgekomen.

2 Mei

3 Mei

6 Mei

Sinds gisteren zijn de kuikens buiten het vogelhuis hoorbaar.

10 Mei

De kuikens beginnen duidelijke veren te krijgen.

17 Mei

De laatste dag in het nest. De vogels kunnen bijna tot aan de opening fladderen. Er wordt soms gevoederd van buitenaf. Linksonder zijn zeven kuikens te zien en een vader of moeder.

18 Mei

Om 8:15 voor het laatst gezien dat ze er nog in zaten. Om 12:00 was alles op één na uitgevlogen. Deze laatste is er uitgewipt toen het huisje opgengemaakt werd en vond al spoedig zijn ouders. In het nest bleef het achtste ei achter.

Terug naar de vogelpagina