Menu

Azië

Lake Toya, Hokkaido

Lake Toya ligt in het Shikotsu-Toya National Park op het noordelijke eiland (Hokkaido) van Japan. De meren en bergen zijn het gevolg van vulkanische activiteit. Hoogtepunt van het bezoek was een live vulkaan-uitbarsting.


September 2000

Of was het hoogtepunt toch het vinden van Nijntje in Chitose (Sapporo)?

Top

Tokyo, Japan

Shibuya crossing in Tokyo is één van de drukste kruisingen in de wereld en heeft het 12 verdiepingen tellende winkelcentrum met boutiques Shibuya 109. De tweede foto is van de Senso-ji tempel in Asakusa. Een ander mooi punt in Asakusa is het Ueno park met de zoo waar pinguïns zitten. Meer foto's van deze Japan reis staan op de foto pagina.


Juli en Augustus 2014 Top

Kanazawa/Takayama, Japan

Oude huisjes in Takayama. Takayama ligt in de Japanse alpen. Op weg naar Kanazawa worden deze doorkruisd.


Juli 2014

De Kenroku-en tuin in Kanazawa wordt gezien als één van de mooiste van Japan. Naast de tuinen ligt het 21st Century Museum of Contemporary Art wat zeer de moeite waard is.


Juli 2014 Top

Kyoto en Nara, Japan

In Kyoto is de Gion wijk natuurlijk een absulute must met de Shimbashi straat. Maar ook het apenpark bij het bamboo bos is erg leuk. Nara heeft mooie parken met loslopende herten en de tempel met de Giant Buddha.


Juli 2014 Top

Hiroshima, Japan

Erg indrukwekkend zijn de monumenten rond het atoombom memorial park. Vooral het kinder monument met de kraanvogels. Vanuit Hiroshima kan een uitstap gemaakt worden naar Miyajima met de overbekende zwevende Torii.


Juli/augustus 2014 Top

Ogasawara Eilanden, Japan

De Ogasawara Islands (ook wel Bonin Eilanden genoemd), kunnen slechts met een bootreis van 25 uur vanuit Tokyo bereikt worden. De eilandengroep ligt 1000km naar het zuiden en in compleet afgeschermd van ander leven. Vandaar dat veel natuur endemisch is. Veel gedeeltes zijn beschermd. Wij verbleven in het youth hostel op Chichijima wat een hele ervaring is.


Juli 2014 Top

Hong Kong

Zie ook de foto pagina.


Oktober 2016 Top

Singapore


December 2017 Top

Sri Lanka

Zie ook de foto pagina.


Juli-augustus 2018 Top

Shanghai

De contrasten tussen arm/rijk en oud/nieuw zijn nergens zo groot als in Shanghai. De volgende foto is genomen vanaf de Kerry Everbright City, een wolkenkrabber dicht bij het centrale treinstation. Aan de horizon is de wijk Pudong te zien met de enorme Jin Mao wolkenkrabber.

Hoewel tot aan de horizon wolkenkrabbers te zien zijn liggen er tussen gebieden waar nog de oude straatjes en markten te vinden zijn. De nieuwbouw rukt echter hard op: oude wijken worden systematisch door grote wolkenkrabbers vervangen.


Bezocht in oktober 2002 (foto's) en september 2003 Top

Hangzhou

Hangzhou in China (niet erg ver van Shanghai) wordt door de Chinezen de hemel op aarde genoemd.


September 2003 Top

Göynök, Turkije


Juni 2005 Top

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten


Bezocht in mei 2013 Top

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten


Bezocht in mei 2013 Top